Nedenfor finder du en række slægter, som jeg forsker i. Min prioritering er nogenlunde angivet ved rækkefølgen. Udover en række slægtstavler vil du finde slægtsberetninger, biografier, historiske dagbøger, anegallerier m.m.
Slægten Tuxen kan spore sin oprindelse til Angel i Sydslesvig, landskabet umiddelbart syd og øst for Flensburg. Slægten er blevet kortlagt adskillige gange, siden kaptajn J.C.L. Lengnick i 1850 skrev "Stamtavle over Familien Tuxen". De store bidragydere er i kronologisk rækkefølge Nicolai Elias Tuxen, A.P. Tuxen og Henning Bernhoft, hvoraf specielt sidstnævnte har skrevet meget komplette efterslægtstavler for en række grene af slægten. På disse sider kan du bl.a. finde en beretning om slægtens oprindelse, slægtstavler for de største grene samt henvisning til litteratur om slægten.
En slægt fra Norge, som står mit hjerte nær, er Coldevin, efterkommere af byfoged i Tønsberg Cort Coldevey, som indvandrede til Norge - sandsynligvis fra et af hertugdømmerne i Nordtyskland - omkring år 1600. Her finder du blandt andet en kort beretning om slægtens oprindelse, et udkast til en efterslægtstavle samt et anegalleri for slægten Coldevin på godset Dønnes.
Min kone nedstammer fra en faaborgensisk storkøbmand i den florissante
periode, Poul Jacobsen, kaldet Kinafarer,
fordi han tre gange i årene 1735-44 sejlede til Kina med Ostindisk
Kompagnis skibe. Jeg har en ambition om at kortlægge hele
Poul Kinafarers
efterslægt, men arbejdet skrider kun langsomt frem. Jeg har dog
en del om slægterne Storm,
Winning, Bøving
og Tolderlund.
Et spændende bogprojekt om Poul Kinafarers oldebarn,
skipper Hans Storm (1810-78).
En slægt, som har min store interesse, er Brandstrup, efterkommerne af konstabel Lars Larsen 'Brandstrup', født ca. 1687, død 17 Apr 1740 i Rimmen ved Fladstrand (det nuværende Frederikshavn).
Her finder du lidt om slægten Boldich fra Haderslev.
Hersleb er en dansk-norsk præsteslægt med mange forgreninger. Jeg har forsøgt at samle en slægtstavle, som dækker perioden fra reformationen og frem til ca. midten af 1800-tallet.
Jeg forsker ikke selv i den norske slægt Leganger, men har dog aner i den og har gjort nogle notater, som jeg håber, at andre vil kunne drage nytte af.
En god ven har hjulpet mig med at sætte disse tavler sammen om et par slægter Strip og Stripp. Jeg håber, at det er én og samme familie. Hvis du kender til disse slægter, så hører jeg meget gerne fra dig.
Opsætningen (layout) af denne side er lavet med et eksternt Cascading Style Sheet (CSS). Hvis du ser denne tekst, understøtter din browser sandsynligvis ikke CSS. Jeg har gjort, hvad der står i min magt, for at alt indhold skal kunne vises i alle browsere, men opsætningen vil ikke længere blive vist i browsere, som ikke understøtter CSS.