Lauritz Howe (1869-1945)

Dansk kunstmaler og dekoratør

Lauritz Howe var en produktiv kunstner, som gennem sine malerier skabte et charmerende og nostalgisk tidsbillede af Danmark i første halvdel af det 20. århundrede.
Lauritz Howe: Selvportræt

Biografi

En populær kunstner, som slog sine folder uden for de etablerede kunstkredse. Han rejste overalt i Danmark og har efterladt et værk, som viser os de stille sider af et samfund, som ellers holdt mest af at fremvise sin buldrende vækst. Jeg har samlet den smule, som vi ved om ham.
Læs mere ..

Auktionspriser

Howes billeder er ikke hyppige gæster i de store auktionshuse, men i de senere år har specielt netauktionerne bragt hans billeder frem.
Læs mere ..

Lauritz Howe: ØK's skoleskib København

Et virtuelt galleri

Der er mig bekendt kun to af Lauritz Howes billeder på danske museer. Derfor har jeg lavet et lille fotogalleri af en række af hans billeder. Her er alt fra "Kronhjorten ved skovsøen" til charmerende billeder af det svundne København og fra fejende flotte marinemalerier til store dekorationsarbejder.
Se mere ..

Lauritz Howe til salg

Har du fået lyst til selv at eje et af Lauritz Howes malerier? Så følg med på min oversigt over billeder, som for tiden er til salg.
Læs mere ..