Hugo Larsen

Udstillingen "Overdragelse" i Overgaden - Institut for Samtidskunst

 
Vestindisk politibetjent

Hugo Larsen: Vestindisk politibetjent

Udstillingen "Overdragelse" blev vist i udstillingsbygningen "Overgaden" på Christianshavn fra 30. august til 26. oktober 2008. Udstillingen blev kurateret af daværende direktør på Malmö Konsthall Jacob Fabricius og af kunstneren La Vaughn Belle fra St. Croix. Den fokuserede med kunstneriske midler på forholdet mellem Danmark og det tidligere Dansk Vestindien i et forsøg på at fremme forståelsen for den fælles historie og kultur.

Udstillingen rummede primært værker af nutidige kunstnere fra Danmark og Vestindien, men præsenterede også en række af Hugo Larsens værker fra De vestindiske Øers sidste tid som dansk koloni. Nogle af disse værker har været vist på Øregaard Museums separatudstilling med Hugo Larsen i 2006, men de fleste har ikke været udstillet offentligt siden starten af 1900-tallet, og enkelte har aldrig været udstillet før.

Hugo Larsen døde i 1950, men det ville have glædet ham at se sine værker indgå i en moderne sammenhæng, hvor man kunstnerisk forsøger at bygge bro mellem Dansk Vestindien, som han oplevede for over hundrede år siden, og så det moderne U.S. Virgin Islands og Danmark i dag.

De øvrige udstillende kunstnere var A Kassen (DK), La Vaughn Belle (USVI), Nanna Debois Buhl (DK), Janet Cook-Rutnik (USVI), Gæoudjiparl Van Den Dobbeltsteen (DK), Joachim Koester (DK), Edgar O. Lake (USVI), Monica Marin (USVI) og Sofie Thorsen (DK).

Titel: "Overdragelse"

Sted: "Overgaden - Institut for Samtidskunst", Overgaden Neden Vandet 17, 1414 København K. www.overgaden.org

Tid: 30. august 2008 - 26. oktober 2008.

 

Se også:

Nanna Debois Buhl er en af de unge lovende kunstnere, som udstillede. Her er en forsmag på, hvordan hun lader sine værker indgå i en dialog med Hugo Larsen: www.ducts.org/content/eyewitness-accounts.

Politiken anmeldte udstillingen 27. september 2008 og gav den 5 ud af 6 hjerter.

En komplet fortegnelse over Hugo Larsens værker på udstillingen.


Fotografier fra udstillingen:

Nedenfor er vist en række thumbnails af fotografier fra udstillingen. Klik på en thumbnail for at se en større gengivelse eller start en rundtur i billedserien her.

Fra udstillingen Overdragelse
Fra udstillingen Overdragelse
Fra udstillingen Overdragelse
Fra udstillingen Overdragelse
Fra udstillingen Overdragelse
Fra udstillingen Overdragelse