Lauritz Howe

Malerier til salg

Har du fået lyst til selv at eje et af Lauritz Howes smukke malerier fra det tyvende århundredes første halvdel? Så følg med på denne side, hvor der vil være henvisninger til malerier, som for tiden er til salg hos private, hos kunsthandlere og på auktioner, herunder specielt netauktioner.

Tulipaner i vase, 1928
Tulipaner i vase, 1928

Tulipaner i vase

Blomstermotiver som dette er ikke blandt de hyppigste i Howes produktion. Og billedet her har faktisk to af slagsen, eftersom bagsiden er bemalet med endnu et blomstermotiv, dog usigneret, men efter alt at dømme også fra Howes pensel. Du kan se billedet i en større gengivelse i Howes virtuelle galleri.

Dette maleri har ført en noget omtumlet tilværelse, efter at det i foråret 2005 kom til salg hos Lauritz.com og blev solgt til en rimelig penge. Det er siden blevet handlet flere gange på eBay.com til stadigt stigende priser og havnede hos en amerikansk kunsthandler, som startede med at ville have 525 USD for maleriet. Det fik han ikke noget ud af. Siden lavede han en auktion med en minimumspris på 500 USD. Det gav heller ikke gevinst. Så forsøgte han sig med et direkte salg på eBay.com og en pris på 600 USD, også forgæves. Derefter kom en auktion med en mindstepris på 499,99 USD, et nyt salg med en fast pris på 800 USD, o.s.v. Man kan godt få det indtryk, at nogle amerikanske kunsthandlere tørrer sorteper af på hinanden. Hvis jeg blev spurgt om en vurdering på det i øvrigt udmærkede billede, ville den ligge på ca. 1.000 kr. med forbehold for det sjove element, at der er endnu et maleri på bagsiden.

Jeg opgav efterhånden at følge med i de talrige auktioner og øvrige forsøg på at sælge dette maleri. Men til sidst overgav kunsthandleren sig vist. I hvert fald lavede han i januar 2007 en regulær auktion med en mindstepris på 99,99 USD, og det blev også hammerslaget. Såfremt den nye ejer ikke også er professionel, så er dette maleri nok ude af cirkulation nu. Men man kan aldrig vide :-)

Efterår i Dyrehaven, 1915
Efterår i Dyrehaven 1915

Efterår i Dyrehaven

Dette stemningsmættede maleri af Dyrehavens træer klædt i efterårsfarver har jeg selv til salg. Prisen er 1.000 kr.
Læs mere ..


Hvis du har kendskab til igangværende eller afsluttede salg af Lauritz Howes malerier, vil jeg være meget taknemmelig for et vink.

Du kan også følge med i afsluttede auktioner over Lauritz Howes malerier.