Nyheder på Jan Tuxens hjemmeside

Siden 1 Jan 2001

Vil du have nyheder på RSS?

Hvis du kan læse RSS feeds, var det måske en idé at abonnere på mine (http://www.tuxen.info/dansk.rss)? Her vil jeg lægge links til de senest tilføjede eller væsentligt opdaterede sider.

30 jul 2016: Siden om silhuettøren Franz Liborius Schmitz' rejser er blevet væsentligt mere detaljeret takket være Statsbibliotekets prisværdige projekt med at OCR-skanne gamle danske aviser (www2.statsbiblioteket.dk/mediestream/avis).

1 maj 2016: Jeg kan se, at jeg ikke har været flittig til at vedligeholde denne side, beklager. Siden 2012 er der kommet en del nye artikler til blandt mine publikationer. Artiklen om Lawyer Jørgensen i Dansk Vestindien kan nu også findes her på hjemmesiden, både på dansk og på engelsk. De senest tilkomne tavler omhandler slægter af navnet Sorterup.

17 jun 2012: Impressionisten Hugo Larsen udstillede aldrig selv i USA. Nu er tre af hans vestindiske værker udstillet på den stort anlagte kunstudstilling "Caribbean - Crossroads of the World" på tre museer i New York.
Læs mere ...

17 jun 2012: Selv om det hidtil har været god latin, at silhuetmesteren Franz Liborius Schmitz først optrådte i Danmark fra 1803, har jeg nu påvist, at han arbejdede her i landet allerede fra 1799, at han giftede sig i Valløby på Sjælland i 1800, og at han boede i København fra 1801.
Læs mere ...

13 okt 2011: Den næste artikel med inspiration fra Vegard Elvestrands værk om generalkonduktør Christopher Hammer (se nedenfor) handler om sammenhængene mellem slægterne Coldevin og Rødder. Samtidig med, at jeg nu går mere i detaljer med slægten Coldevins forgreninger før o. 1800, har jeg fjernet en efterhånden meget gammel og ikke specielt veldokumenteret tavle over de første ti generationer af slægten.

22 sep 2011: I 2004 udkom et stort værk om Christopher Blix Hammer (1720-1804), som blandt meget andet var en af de første borgerlige slægtsforskere med den klare vision at finde - og opfinde - flest mulige adelige aner. Forfatteren til dette værk, Vegard Elvestrand (1939-2005), gjorde en stor indsats for at afdække Christopher Hammers slægts historie. Elvestrand skabte dermed en solid basis for, at vi andre kan forske videre. Da flere af de berørte slægtsgrene vedrører slægten Coldevin, er jeg begyndt at dykkke ned i disse. De første resultater kan ses i artiklen om Coldevin og Aamodt og i 'biografien' af Kirsten Coldevin.

26 feb 2011: Når man opdager en ane, som har sat sit præg på historiens gang, så skal den pågældende så sandelig også æres. For nylig fandt jeg ud af, at jeg stammer fra Gabriel Christiansen (1694-1738), der betragtes som det norske lodsvæsens far. Efter at have studeret hans meritter, har jeg skrevet en biografi.
Læs mere ...

9 feb 2011: Som det fremgår nedenfor, var der flere og flere ting, som holdt op med at virke på mit daværende webhotel gullestrupnet.dk. Det er lidt af et teknisk skoleridt at flytte en stor hjemmeside med de ting, som skal bringes til at fungere igen, så jeg var længe for doven til at gøre det. Men 15 jan 2011 holdt hjemmesiden uden varsel op med at fungere, og da jeg meldte problemet til gullestrupnet, fik jeg at vide, at de havde flyttet til en anden platform, og at jeg i øvrigt selv skulle genoprette hele molevitten. Så var målet fuldt, og jeg var den, der var smuttet. Nu er hjemmesiden gendannet hos surftown.dk, og hvis du finder noget, som ikke fungerer, vil jeg være meget glad for et tip.

10 aug 2010: Er det ikke snart på tide, at vi danske forsoner os med vores fortid i slavehandelen på en konstruktiv måde? En dansk-caribisk forening forsøger at forene kræfterne.
Læs mere ...

8 aug 2010: Er det rimeligt, at man må gå fra hus og hjem, fordi man fører - og vinder - en injuriesag mod en forudindtaget professor, som lader politiske holdninger styre sin forskning? Det er ved at ske for journalisten Jørgen Dragsdahl, som vandt injuriesagen mod professor Bent Jensen, der havde beskyldt Dragsdahl for at være spion for KGB. Nu vil en forening støtte Dragsdahl.
Læs mere ...

22 dec 2008: For ca. 6 år siden startede jeg på et projekt, som jeg med garanti ikke ville have givet mig i kast med, hvis jeg havde vidst, hvor lang tid det ville tage. Men nu er det færdigt. Jeg har afskrevet det coldevinske slægtsregister fra Dønnes - også kaldet Tøndernes Æt. Ved siden af de hornemanske slægtstavler er det coldevinske slægtsregister en af de vigtigste sekundærkilder til sammenhængen i de midt- og nordnorske patriciske slægter.
Læs mere ...

10 sep 2008: Jeg har med adskillige års forsinkelse opdateret min oldefar Vigand Knud Tuxens anetavle. Her er nu 300 aner, heriblandt herredsfoged Troels Winther, som angiveligt skal have o. 3% af alle nulevende danskere inden for kongeriget som efterkommere.
Læs mere ...

23 aug 2008: Desværre virker mailformen på mine kommentar- og bestillingssider ikke og har sandsynligvis ikke gjort det i nogen tid. Jeg har bedt om support hos mit webhotel Gullestrupnet.dk, men indtil problemet er løst, håber jeg, at du vil kontakte mig pr. mail i stedet. Du kan finde mine kontaktoplysninger nederst til højre på alle mine sider. Hvis du skulle have sendt mig en kommentar eller bestilling indenfor de seneste uger og ikke har hørt fra mig, vil jeg bede dig om at skrive en mail til mig. Jeg undskylder ulejligheden.

30 jul 2008: Femten af Hugo Larsens malerier, pasteller og tegninger bliver udstillet fra 30. august til 26. oktober 2008 på udstillingen "Overdragelse", som vil blive vist på Overgaden - Institut for Samtidskunst i København.
Læs mere ...

27 mar 2008: Receptionen, som skal markere åbningen af særudstillingen af anegalleriet i Poul Kinafarers slægt er nu fastlagt. Du bliver inviteret, hvis du er bidragyder, og det kan nås endnu. Hvis du allerede har ydet dit bidrag, men ikke har givet mig din mail-adresse, så send mig lige en e-mail.
Læs mere ...

27 mar 2008: Efter at min afskrift af Det Coldevinske Slægtsregister fra Dønnes ("Tøndernes Æt") har stået i stampe i nogle år, har jeg nu fået afskrevet ca. halvdelen, og mere er på vej. Jeg har også tilføjet interne links i det omfattende dokument, så det forhåbentlig er nemmere at finde rundt.
Læs mere ...

4 nov 2007: Indsamlingen til hjemtransport og konservering af anegalleriet fra Canada har nået sine første vigtige milepæle. På 6 uger er der indsamlet 10.950 kr. blandt efterslægten. Malerierne er sendt fra Canada og er ankommet til museet i Faaborg.
Læs mere ...

23 sep 2007: Der er sket det glædelige, at ejeren af anegalleriet i Poul Kinafarers slægt har tilbudt at donere anegalleriet til Faaborg Kulturhistoriske Museer. Jeg har kvitteret med at love at rejse midler til at få malerisamlingen transporteret hjem fra Canada. Det håber jeg, at familiemedlemmer og andre interesserede vil bidrage til.
Læs mere ...

26 aug 2007: Det hænder en sjælden gang, at der havner en appelsin in ens turban. Nu er det sket for mig i skikkelse af et af Hugo Larsens smukke malerier fra Dansk Vestindien. Maleriet er spændende nok i sig selv, men det har også en interessant historie.
Læs mere ...

2 jun 2007: Et anegalleri i Poul Jacobsen Kinafarers slægt har i generationer været betragtet som forsvundet og måske tabt. Nu er det dukket op på den anden side af kloden. Læs den interessante historie, vær med til at præge samlingens fremtid og nyd de smukke malerier.
Læs mere ...

3 maj 2007: Hvordan opbyggede silhuetmesteren Franz Liborius Schmitz sine store familieportrætter, og hvordan redder man dem fra 200 års forfald? Konservator Anne-Marie Christensen har haft et af familiestykkerne under behandling. Hun har skrevet en indsigtsfuld artikel om Schmitz' arbejdsmetoder og om konserveringsprocessen.
Læs mere ...

1 maj 2007: I forbindelse med udgivelse af et forskningsbaseret bogværk om dansk møbelkunst fra 1840 til 1920 efterlyses et specielt møblement i renæssancestil, som kaffegrosserer Augustin Gamél fik fremstillet i 1882. Læs mere om møblementet og efterlysningen.

4 mar 2007: Arkitekt Christian Brandstrup, som bl.a. opførte en række roste og nu fredede embedsboliger for DSB langs Kystbanen, udgav sine erindringer i 1931. I dem beskriver han ikke blot familien, men også sit togt til Dansk Vestindien med fregatten Jylland og sin lange tur "på valsen" til Konstantinopel. Nu har arkitektens barnebarn Kirsten Brandstrup og jeg genudgivet og illustreret erindringerne i en netudgave.

31 jul 2006: Nu er der en film på vej om Hugo Larsen! St. Croix Friends of Denmark med Nina York som initiativtager og drivkraft har søsat et filmprojekt, som skal vise livet i Dansk Vestindien set gennem Hugo Larsens kunst. Læs mere om projektet ..

13 apr 2006: Handels- og Søfartsmuseet på Kronborg (www.maritimemuseum.dk) har netop meddelt i sit seneste nyhedsbrev, at Hugo Larsen udstillingen på Øregaard Museum vil blive videreført på Kronborg med åbning 24. maj 2006. Samtidig har Øregaard Museum forlænget sin udstilling til 14. maj 2006. Læs mere om Kronborg-udstillingen ..

27 jan 2006: Så er Hugo Larsen udstillingen på Øregaard Museum åbnet. I forbindelse med udstillingen er der udgivet en lille bog om Hugo Larsen og hans kunst. Både udstilling og bog kan varmt anbefales.

25 sep 2005: I forbindelse med den kommende Hugo Larsen udstilling på Øregaard Museum er der fortsat tilvækst i hans vestindiske galleri. Seneste billede er et dejligt impressionistisk landskab fra St. Thomas.

Lauritz Howes billeder kommer forholdsvis ofte til salg. Jeg har lavet en side med igangværende salg af hans malerier.

11 sep 2005: Med den fortsatte tilvækst i Hugo Larsens portrætgalleri er hans familie- og selvportrætter nu udskilt i sin egen afdeling. Der er ligeledes tilføjet et særskilt galleri af hans billeder fra herregården Hesselagergaard. Endelig har skitserne til det store maleri af straffefangerne på Alheden også fået egen afdeling.

En side med privat køb og salg af kuriosa og rariteter er tilføjet.

5 Jun 2005: Øregaard Museum (www.oeregaardmuseum.dk) nord for København planlægger i første kvartal 2006 at afholde en udstilling med Hugo Larsens kunst fra Dansk Vestindien. Læs artiklen om udstillingen og sæt kryds i kalenderen.
I forbindelse med forberedelserne til udstillingen er der fremkommet en del hidtil ukendte værker, som nu kan ses i galleriet af vestindiske malerier og vestindiske tegninger.

Der er tilføjet en artikel om Hugo Larsens såkaldte herregårdstid samt et lille galleri af hans billeder fra Lundeborg.

1 Feb 2005: På Viborg Stiftsmuseum (www.viborgstiftsmuseum.dk) afvikles netop nu udstillingen "Landskaber omkring Viborg", en topografisk maleriudstilling, som beskriver landskabernes skønhed og udvikling, både i kunst- og kulturhistorisk sammenhæng. Centralt på udstillingen står tre af Hugo Larsens billeder, som jeg har skrevet en artikel om.

4 Dec 2004: Der har i nogle år efter Svein Tore Dahls død i 2000 været stor usikkerhed omkring optryk af hans bøger. Det er derfor med stor glæde, at jeg kan fortælle, at familien nu genoptrykker alle bøgerne. De kan bestilles på denne side.

21 Nov 2004: Der er nu tilføjet en artikel om Hugo Larsens unge år frem til hans gennembrud kort efter det forrige århundredeskifte. Jeg har også tilføjet en mindre artikel om den dystre periode efter hans hjemkomst fra Dansk Vestindien i 1907.
Desuden er tilføjet en anetavle for min tipoldemor Anna Fredrikke van der Lagen.
Jeg skiftede til et andet og mere stabilt webhotel i sommer. Efter nogle få dages tekniske vanskeligheder har både hjemmeside og mail (mig bekendt) været stabile siden.

10 Maj 2004: Mit webhotel (og dermed både min e-mail og min hjemmeside) har været nede i ca. 3 dage. Jeg beklager - og overvejer, om jeg skal skifte udbyder. Hvis du har sendt mig mails i de seneste tre dage, vil jeg være taknemmelig, hvis du vil sende dem igen. Tak.

17 Apr 2004: Mængden af reproduktioner i Hugo Larsens virtuelle galleri har nu muliggjort, at jeg kan underopdele galleriet for at understrege endnu et par temaer i hans kunst. For det første er der tilføjet en sektion med hans fantastiske og unikke vestindiske tegninger. For det andet er en række smukke kvindeportrætter, som alle var i Hugo Larsens egen besiddelse, nu blevet samlet under titlen Hugo Larsens muser.

21 Mar 2004: Der er nu over 100 reproduktioner af Hugo Larsens værker i det virtuelle galleri. Denne samling er dermed den største offentlige præsentation af hans arbejder nogensinde.

5 Jan 2004: Heldigvis er jeg ikke ene om interessen for kunstmaleren Hugo Larsen. Senest har Finn Blytmann skrevet en indsigtsfuld artikel om Hugo Larsen fra en kunsthistorisk synsvinkel. Med forfatterens tilladelse gengives artiklen på denne side.

9 Aug 2003: Der er sket en del udvidelser omkring Hugo Larsen: Samlingen af hans værker udvides fortsat i det virtuelle galleri. Under en rejse til det tidligere Dansk Vestindien har jeg samlet stof til en uddybende og mere personlig artikel om Hugo Larsens rejse til øerne i 1904-07. Samtidig fik jeg lejlighed til at tage en række fotografier til en billedserie om dengang og nu. Desuden har jeg fået struktureret efterlysningerne af hans værker.

12 Feb 2003: Samlingen af afbildninger i Hugo Larsens virtuelle galleri er væsentligt udvidet og omfatter nu over 60 værker. Samtidig har jeg takket være Statens Museum for Kunsts bibliotek kunnet samle en oversigt over hans udstillede værker. Også en fortegnelse over auktionspriser er tilkommet.
En artikel om silhuetter og slægtsforskning er tilføjet.

26 Dec 2002: Min skabelon for hjemmesiden er ændret, idet stort set al opsætning (layout) nu er implementeret i et eksternt Cascading Style Sheet (CSS) i stedet for i tabeller. Det har gjort det til en relativt simpel sag for mig at få mine sider valideret som XHTML 1.0 Strict. Samtidig er Google rykket ind som min foretrukne søgemaskine i navigeringsbjælken. Jeg har desuden gjort en del for at skjule min e-mail adresse (og andres) for spam-robotter, som indsamler folks adresser. Ændringerne er næppe voldsomt synlige og vil blive indført gradvist overalt, omend langsomt, eftersom et komplet skift af layout kræver en del copy-and-paste i alle filer. Skiftet vil derfor først ske i nytilkomne filer.

10 Nov 2002: En artikel om silhuettøren Paul Heckens er tilføjet. Samtidig har jeg tilføjet en oversigt over de af mine publikationer, som har relevans for min slægtsinteresse, og som ikke er alt for forældede. Jeg er også kommet lidt længere med afskriften af det Coldevinske slægtsregister fra Dønnes.

27 Okt 2002: En artikel om silhuettøren Franz Liborius Schmitz' rejseruter er påbegyndt.

28 Sep 2002: Tilføjet en biografi af Boy Jensen Greve, "kongelig silhuettør".

24 Aug 2002: Tavlen over Jan Jochumsen Coldevins efterkommere er blevet væsentligt udvidet, væsentligst fra to bøger om slægterne Bøckman og Otto, som Olaf Otto var så venlig at henlede min opmærksomhed på. Da denne gren nu er oppe på ca. 700 personer, har jeg fundet det mest hensigtsmæssigt at publicere tavlen i PDF format. Samtidig har jeg benyttet lejligheden til at fremlægge en samlet tavle over de første ti generationer i slægten Coldevin, også denne i PDF.

20 Jun 2002: En længe tiltrængt revision af efterslægtstavlen for officersslægten Coldevin er foretaget. Samtidig er min kommentarformular og formularen til bestilling af bogen om Hans Storm blevet bragt til at virke med PHPformmail.

8 Jun 2002: Siden midten af april er min hjemmeside ikke blevet opdateret, fordi jeg har forberedt flytning til mit eget domæne tuxen.info. Dette er sket i dag. Strukturelt er der større ændringer, som dog ikke burde kunne ses. Layout er opdateret på næsten samtlige sider. Ved gennemgang af mine sider har jeg selvfølgelig også fundet og rettet en del fejl, forældede oplysninger o.s.v. I denne proces kan der sagtens have indsneget sig nye fejl, som jeg vil være glad for at blive gjort opmærksom på.
Af større indholdsmæssige tilføjelser kan nævnes, at Hugo Larsens galleri nu rummer over 40 afbildninger. De seneste tilføjelser er hovedsageligt fra hans såkaldte 'herregårdstid'. Desuden har jeg tilføjet en beskrivelse af maleren Lauritz Howe og en række afbildninger af hans malerier.

31 Mar 2002: Hugo Larsens galleri indeholder nu mere end 30 afbildninger, heraf et dusin fra Dansk Vestindien. I alle dele af galleriet er der nu en forside med oversigt samt individuel visning af hvert enkelt billede.

24 Mar 2002: Den engelske udgave af biografien over maleren Hugo Larsen inkl. beskrivelsen af det virtuelle galleri og hans vestindiske værker er nu lagt på nettet. Samtidig har jeg benyttet lejligheden til at lave et mere struktureret overblik over mine sider på engelsk og en lidt mere enkel hjemmeside (forsiden).

17 Mar 2002: Tilføjet et virtuelt galleri af min grandonkel Hugo Larsens billeder, hovedsageligt fra Dansk Vestindien 1904-08.

16 Feb 2002: Erik Ingemann har fået sendt sin bog om Hans Storm i trykken, og bogen kan nu bestilles. Den trykkes kun i et meget begrænset antal eksemplarer, så vent ikke for længe med at bestille. Det er først til mølle. Og tro mig: Det er en glimrende bog.
Min anetavle for oldemor Kathrine Coldevin er ajourført med mange 'nye' aner og oplysninger.

31 Jan 2002: Tilføjet en større anetavle for min tipoldefar Salve Hamre på siden omhandlende hans datter Nancy Hamre. Jeg skylder Jon Anjer en stor tak for hjælp og kildehenvisninger vedrørende denne tavle.

1 Dec 2001: Nu har jeg valideret alle mine aktive sider mod W3C 's validator. Alle er forsynet med W3C's logo i nederste højre hjørne. Hvis du klikker på det, bliver siden valideret. Jeg vil være taknemmelig for et praj, hvis du finder en side, som ikke bliver valideret korrekt.

10 Nov 2001: Tilføjet en biografi af maleren Hugo Larsen (1875-1950), både på dansk og på engelsk.

5 Nov 2001: Det har gennem længere tid irriteret mig mere og mere, at mange hjemmesider er tilpasset én bestemt browser i én version, med et bestemt sæt plug-ins, med en forudsætning om en bestemt vinduesstørrelse og med udstrakt anvendelse af 'små lækre detaljer', hvis egentlige formål er at tilfredsstille designerens egen selvfølelse. Jo flere af den slags forudsætninger, som designeren gør, jo færre brugere kan læse og bruge indholdet. Jeg har derfor sat mig som mål, at hvis du kan finde min hjemmeside, så skal du også have mulighed for at læse den, uanset din browser, din vinduesstørrelse og dit setup i øvrigt :-)   Den første forudsætning for dette er, at hjemmesiden er skrevet i standard HTML. Jeg er derfor så småt begyndt at rydde op på mine sider og at validere dem mod W3C 's HTML validator, foreløbig mod HTML 4.0 og 4.01, men også med enkelte spæde tilløb til at overholde XHTML 1.0. Efterhånden som dette lykkes, vil du nederst til højre på hver side kunne finde W3C's valideringsmærke. Og jeg håber selvfølgelig, at det vil sende et signal: "Hvis en sølle amatør som mig kan finde ud af at bruge standarden, hvorfor kan de såkaldt professionelle så ikke?". Visse af mine værktøjer driller mig dog stadig lidt ved automatisk at 'forbedre' min kode, så den ikke længere overholder standarden. Hvis du ser, at det er sket, må du gerne give mig et vink.

29 Okt 2001: Axel Coldevins artikel om Dønnesgodset er nu blevet suppleret med beretningerne fra hans far Hans Coldevins "røde skrivebok", i første omgang primært med Axel Coldevins transskriptioner, men også med en enkelt direkte afskrift af beretningen om Dønnæs Kirke, samt med Isach Coldevin d.y.'s beretning Dønnæs Gaard og dens Eiere. Henvisninger til disse fortællinger er samlet på siden om Dønnes. I stor udstrækning stammer dette materiale fra Coldevinske godsarkiv fra Dønnes, som jeg har fået adgang til dele af med hjælp og vejledning fra Monica Aase, leder af spcialsamlingerne ved Universitetsbiblioteket i Trondheim.

2 Sep 2001: Jeg er både glad for og stolt af at kunne præsentere en artikel om Dønnesgodsets historie, skrevet i 1980 af Axel Coldevin, "Nordlands historiker". Artiklen er oprindeligt skrevet som indledning til registraturen for Coldevinske godsarkiv fra Dønnes, som befinder sig på Universitetsbiblioteket i Trondheim. Jeg takker Universitetsbiblioteket for tilladelsen til at gengive artiklen og benytter samtidig lejligheden til at takke Hanne Widding for hendes gode tip om, hvor jeg kunne finde denne registratur.
Støttegruppen for Svein Tore Dahl er opløst. Dette reflekteres bl.a. på gruppens hjemmeside.
Samtidig er min samling af links og antilinks blevet udvidet.

22 Jul 2001: Jeg har nu lavet en beskrivelse af slægten Coldevin på Dønnes. Samtidig er slægtstavlen for samme gren blevet ajourført med bidrag fra Lassens samlinger.
Siderne, som omhandler silhuetklip, er udvidet med et eksempel på identifikation af en silhuet.

28 Maj 2001: Min tavle over de ældste led af slægten Coldevin trænger til en større revision, specielt efter at min gode ven Henry Weckhorst konfronterede mig med Wilhelm Lassens afskrift af slægtsregisteret fra Dønnes. Foreløbig har jeg måttet nøjes med at udrydde de værste fejl, og jeg lover at vende tilbage med mere komplette ajourføringer så snart som muligt.

21 Maj 2001: Jeg har arbejdet lidt med siden om silhuetklip. Der er tilføjet en del eksempler, herunder et par familieportrætter klippet af Franz Liborius Schmitz.

2 Maj 2001: Leganger-tavlen har fået rettet et par fejl, og en del efterkommere er tilføjet. En samlet oversigt over biografier er tilføjet.

29 Apr 2001: Tilføjet en side om silhuetklip i en norsk slægtsgren, Helgelands-Holsterne.

22 Apr 2001: Tilføjet en større slægtstavle for den dansk-norske præsteslægt Hersleb.

24 Feb 2001: Tilføjet uddrag af begravelsestale holdt over Margrethe Hansdatter Puls/Pols (1631-1670) af sognepræst ved Vor Frue Kirke i Trondhjem Oluf Christophersen Tønder (1633-1684).

18 Feb 2001: Slægtstavlen for Coldevin er nu ajourført og samtidig opdelt i slægtsgrenene:

Slægtstavle for de første slægtsled

3 Feb 2001: Inspireret af Jakob Nielsen - guruen med det simple budskab, at vi skal sørge for, at vores materiale på Internet også kan bruges af dem, der skal læse det -er jeg begyndt at lave bedre navigeringsmuligheder på hjemmesiden, så en læser altid ved, hvor på hjemmesiden han/hun befinder sig.

28 Jan 2001: Tilføjet en kort beskrivelse af Isach Jørgensen Coldevey (d. 1711).

21 Jan 2001: Et par københavnske slægter Strip og Stripp tilføjet.

21 Jan 2001: Biografi tilføjet af oberst Georg Coldevin (1687-1754), stamfar til officersslægten Coldevin.

14 Jan 2001: Tilføjet biografi af historikeren Axel Johannes Coldevin (1900-92).

14 Jan 2001: Nyt spændende bogprojekt om Hans Storms (1810-78) liv og levned.

6 Jan 2001: Tilføjet den sidste af Poul Kinafarers efterslægtsgrene, Slægten Jacobsen.