Kunstmaleren Hugo Larsen havde tre steder i verden, som han var særligt knyttet til. Det første var hans fødeby København, som han elskede, men som ikke inspirerede ham kunstnerisk. Det andet var Dansk Vestindien, hvor han malede sine bedste billeder. Det tredie sted var Hesselagergaard, hvor han kom i en menneskealder, først som gæst, siden nærmest som medlem af familien.
Hugo Larsen var en glimrende og efterspurgt portrætmaler. Han var også ungkarl og et udpræget socialt gemyt. Så herregårdene blev både arbejdspladser og åndehuller for ham. Det startede i 1914 på Ravnstrup ved Næstved, og Hugo Larsens herregårdstid varede praktisk talt til hans død i 1950.
I 1917 kom han til Fyn, hvor han bl.a. var på Holchenhavn. Men størst betydning fik besøget hos baron og baronesse Blixen-Finecke på Hesselagergaard. Her i et af Danmarks smukkeste renæssancehuse i den milde sydfynske natur fik han et fristed, som han vendte tilbage til utallige gange over de næste tre årtier. Her var ro, gensidig sympati og inspiration. Faktisk er der beretninger om, at han boede på slottet og passede på det, når ejerne var på rejse.
Nedenfor er vist en række thumbnails af de billeder fra Hesselagergaard og omegn, som vi for tiden kender til. Husk også at se Lundeborg-galleriet.
Klik på en af de viste thumbnails for at se billedet i en større gengivelse eller start en rundtur i Hesselagergaard-galleriet her.
Det virtuelle galleri:
Hugo Larsen i Vestindien
Hugo Larsens vestindiske tegninger
Portrætter af Hugo Larsen
Hugo Larsens muser
Familie- og selvportrætter
Billeder fra Hesselagergaard
Lundeborg-galleriet
skitser til "Straffefangerne på Alheden"
Andre arbejder af Hugo Larsen
Skitser og tegninger af Hugo Larsen
Opsætningen (layout) af denne side er lavet med et eksternt Cascading Style Sheet (CSS). Hvis du ser denne tekst, understøtter din browser sandsynligvis ikke CSS. Jeg har gjort, hvad der står i min magt, for at alt indhold skal kunne vises i alle browsere, men opsætningen vil ikke længere blive vist i browsere, som ikke understøtter CSS.