Hugo Larsen

Kunst til salg

 

Har du fået lyst til selv at eje et af Hugo Larsens smukke værker fra det tyvende århundredes første halvdel? Så følg med på denne side, hvor der vil være henvisninger til malerier og tegninger, som er til salg hos private, hos kunsthandlere og på auktioner, herunder netauktioner.

Fiskerbåde i Lundeborg Havn, 1943
Hugo Larsen: Fiskerbåde i Lundeborg

Fiskerbåde i Lundeborg Havn, 1943

Hugo Larsen opholdt sig ofte og længe hos baron og baronesse Blixen Finecke på Hesselagergaard. Her fandt han fred, godt selskab og arbejdsro. Men han bevægede sig også ud i omegnen, og hans mest yndede motivkreds finder vi i området omkring havnen i Lundeborg.

På dette store maleri fra 1943 har Hugo Larsen indfanget havnens stemning med de smukke fiskerbåde og det flotte pakhus i baggrunden.

Der er tale om et oliemaleri på lærred, 70 x 100 cm. Rammen er original og er sandsynligvis fremstillet af Georg Kleis. Farvegengivelsen på mit fotografi er ikke optimal.

Maleriet er til salg fra en privat samling i københavnsområdet. Prisen er 2.500 kr. Sælgeren kan kontaktes gennem mig. Se min mail-adresse i nederste højre hjørne af denne side.

Se en større gengivelse af maleriet i det virtuelle galleri.

Portræt af malermester J.Chr. Adrian
Hugo Larsen: Malermester J.Chr. Adrian

Malermester J.Chr. Adrian, 1903

Dette portræt illustrerer på bedste vis, hvorfor Hugo Larsen var en efterspurgt portrætmaler. Det er fra hans bedste periode, og det er ikke hr. hvemsomhelst, som han har portrætteret, men hans tidligere malermester, hos hvem han blev uddannet i 1894, før han blev optaget på Kunstakademiet. Maleriet blev udstillet på Charlottenborgs Forårsudstilling i 1903 og var i mange år ejet i slægten Adrian.

Maleriet måler 46 x 34 cm., med pynteramme 63 x 52 cm.

Prisen på portrættet er 2.500 kr. Ejeren er Peter Holck, som kan kontaktes på adressen peterholck hos get2net.dk.

Se en større gengivelse af maleriet i det virtuelle galleri.


NB: Der er i 2006 udkommet en lille bog om Hugo Larsen. Bogen er udgivet som katalog for udstillingen "Hugo Larsen i Dansk Vestindien 1904-07".


Hvis du har kendskab til igangværende eller afsluttede salg af Hugo Larsens malerier og tegninger, vil jeg være meget taknemmelig for et vink. Hvis du selv skulle have et Hugo Larsen arbejde til salg, vil jeg gerne hjælpe dig, f.eks. med en henvisning på denne side.


Se også:

Resultater af afsluttede auktioner