© Ophavsret

Ophavsret er en drilsk størrelse. Det er så nemt at kopiere materiale fra internettet og bruge det i anden sammenhæng, men loven om ophavsret (https://www.retsinformation.dk/forms/r0710.aspx?id=164796) sætter faktisk ganske snævre grænser for, hvad du må.

Jeg ønsker ikke at være restriktiv, for et væsentligt formål med min hjemmeside er at udbrede kendskabet til de emner, som jeg beskriver. På den anden side huser min hjemmeside ikke bare mit eget materiale, men også en del, som andre har ophavsret til. Hertil kommer, at jeg flere gange har oplevet direkte misbrug i form af, at andre har kopieret mine artikler og billeder og har offentliggjort dem som sine egne, for ikke at tale om dem, der fra deres egne hjemmesider linker direkte til mine billeder og dermed misbruger både mit materiale og min båndbredde til deres egne formål. Derfor må der være regler, og de kommer her:

Hvad du gerne må

Du må naturligvis gerne linke til mine HTML sider, også dybe links. Helst i relevant sammenhæng, naturligvis :-)

Du må gerne bringe citater fra min hjemmeside, f.eks. en paragraf. Forudsætningen er, at citatet er klart markeret som sådan, og at der er tydelig kildeangivelse, f.eks. en link.

Du må gerne med kildeangivelse bruge oplysninger og viden fra min hjemmeside i andre sammenhænge, f.eks. hvis du selv formulerer en artikel om et tilgrænsende emne. Bemærk, at kopiering og offentliggørelse af mine tekster skal betragtes som citater (se ovenfor).

Du må gerne downloade dele af - eller hele - min hjemmeside til dine egne personlige formål, altså ikke til offentliggørelse.

Du må gerne kopiere og genanvende den teknik - f.eks. HTML- og CSS-opsætning, scripts etc. - som jeg benytter på min hjemmeside. Bemærk dog, at dele af teknikken kan være behæftet med andres ophavsret, hvilket vil være anført i koden.

Hvad du ikke må

Du må ikke uden min skriftlige tilladelse kopiere hele sider og artikler for at offentliggøre dem i anden sammenhæng, heller ikke med kildeangivelse.

Du må ikke uden min skriftlige tilladelse kopiere billeder fra min hjemmeside for at offentliggøre dem i anden sammenhæng.

Du må ikke linke til billeder på min hjemmeside fra andre steder på internettet.

Har du specielle behov?

Hvis du har behov, som gå ud over det, jeg har tilladt ovenfor, så lad os diskutere det. Jeg ønsker som nævnt ikke at være restriktiv, og hvis dit behov er legitimt og på linje med mine mål, så hjælper jeg gerne med at finde en løsning. Uden at min indsats skal koste dig noget.